Short Strangle

Met deze optiestrategie wordt ingespeeld op een verwachte zijwaartse beweging van de onderliggende waarde.

 

Ontdek door de handleiding “Geld verdienen met opties.” De ultieme manier om geld voor je te laten werken, in plaats van te werken voor je geld.

 

Bereken hier uw optiestrategie:

Op optie-strategie.nl kunt u eenvoudig alle bekende optiestrategieën doorrekenen. Vul hierboven de gegevens in van de gekozen optiestrategie en zie gelijk de resultaten!

 

Invulhandleiding:

  • Uitoefenkoers call short: Vul hier de uitoefenkoers van de gekochte call(s) short in.
  • Uitoefenkoers put short: Vul hier de uitoefenkoers van de gekochte put(s) short in. (Let op: deze dient lager te zijn dan de uitoefenkoers van de gekochte call(s) short)
  • U ontvangt: Vul hier de totale te ontvangen premie van de verkochte call(s) short in en zet een ‘-‘ teken voor het bedrag, bijvoorbeeld: -125. (Koers van de call(s) * 100)
  • U ontvangt: Vul hier de totale te ontvangen premie van de verkochte put(s) short in en zet een ‘-‘ teken voor het bedrag, bijvoorbeeld: -125. (Koers van de put(s) * 100)
  • Transactiekosten: Vul hier het totale bedrag van de transactiekosten in. (Let op: u dient ook rekening te houden met eventuele transactiekosten bij het sluiten van posities!)
  • Doelkoers: Vul hier een doelkoers in en het resultaat van uw posities bij de door u opgegeven doelkoers wordt berekend.

 

Short strangle:

Bij deze optiestrategie wordt een calloptie verkocht (short) en een putoptie verkocht (short) van dezelfde maand met een verschillende uitoefenprijs.

 

Verwachting:

Met deze optiestrategie wordt ingespeeld op een verwachte zijwaartse beweging van de onderliggende waarde.

 

Kansen:

Door het verkopen van zowel een calloptie als een putoptie kan geprofiteerd worden van een zijwaartse beweging van de onderliggende waarde. De ontvangen premies van het schrijven minus de transactiekosten zijn gelijk aan de maximale winst. Zolang de koers niet teveel beweegt zal de verwachtingswaarde uit de opties lopen en zullen de opties waardeloos aflopen.

 

Risico’s:

Het risico van deze optiestrategie is zeer groot in verband met het onbeperkte verlies dat geleden kan worden. Dit is zeker geen strategie voor een beginnend belegger. Voor beide posities zal een marginverplichting gelden in verband met het onbeperkte risico.

 

Aandachtspunten:

Deze risicovolle optiestrategie dient zeker niet toegepast te worden in een volatiele markt of op een volatiel fonds.

 

 

Gratis online training: “Hoe je een maandelijks inkomen opbouwt met beleggen zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen.”