Short Condor

Met deze optiestrategie wordt ingespeeld op een verwachte zijwaartse beweging van de onderliggende waarde.

 

Ontdek door de handleiding “Geld verdienen met opties.” De ultieme manier om geld voor je te laten werken, in plaats van te werken voor je geld.

 

Bereken hier uw optiestrategie:

Op optie-strategie.nl kunt u eenvoudig alle bekende optiestrategieën doorrekenen. Vul hierboven de gegevens in van de gekozen optiestrategie en zie gelijk de resultaten!

Invulhandleiding:

  • Uitoefenkoers call long: Vul hier de uitoefenkoers van de gekochte call(s) long in.
  • Uitoefenkoers call short: Vul hier de uitoefenkoers van de verkochte call(s) short in. (Let op: deze dient lager te zijn dan de uitoefenkoers van de gekochte call(s) long)
  • Uitoefenkoers put short: Vul hier de uitoefenkoers van de verkochte put(s) short in. (Let op: deze dient lager te zijn dan de uitoefenkoers van de verkochte call(s) short)
  • Uitoefenkoers put long: Vul hier de uitoefenkoers van de gekochte put(s) long in. (Let op: deze dient lager te zijn dan de uitoefenkoers van de verkochte put(s) short)
  • U betaalt: Vul hier de totale aankoopprijs van de gekochte call(s) in. (Koers van de call(s) * 100)
  • U ontvangt: Vul hier de totale te ontvangen premie van de verkochte call(s) short in en zet een ‘-‘ teken voor het bedrag, bijvoorbeeld: -125. (Koers van de call(s) * 100)
  • U ontvangt: Vul hier de totale te ontvangen premie van de verkochte put(s) short in en zet een ‘-‘ teken voor het bedrag, bijvoorbeeld: -125. (Koers van de put(s) * 100)
  • U betaalt: Vul hier de totale aankoopprijs van de gekochte put(s) in. (Koers van de put(s) * 100)
  • Transactiekosten: Vul hier het totale bedrag van de transactiekosten in. (Let op: u dient ook rekening te houden met eventuele transactiekosten bij het sluiten van posities!)
  • Doelkoers: Vul hier een doelkoers in en het resultaat van uw posities bij de door u opgegeven doelkoers wordt berekend.

 

Short Condor:

Bij deze optiestrategie wordt een short straddle gecombineerd met twee longposities. Het verschil tussen de condor en de butterfly is het verschil in uitoefenprijzen van de shortposities.

Voorbeeld:

Long call jan 300

Short call jan 280

Short put jan 270

Long put jan 260

 

Verwachting:

Met deze optiestrategie wordt ingespeeld op een verwachte zijwaartse beweging van de onderliggende waarde. 

 

Kansen:

Door het verkopen van zowel een calloptie als een putoptie kan geprofiteerd worden van een zijwaartse beweging van de onderliggende waarde. De shortposities worden ingenomen op de ondergrens en de bovengrens van het verwachte zijwaartse patroon. Het winstpotentieel van deze optiestrategie is door de longposities echter beperkt tot de ontvangen premie minus transactiekosten. 

 

Risico’s:

Het risico van deze optiestrategie is beperkt tot het verschil tussen de uitoefenprijzen van de long en short posities minus de ontvangen premie.

 

Aandachtspunten:

Er geldt een beperkte marginverplichting ter grootte van het verschil tussen de uitoefenprijzen van de long – en short posities bij zowel de callzijde als bij de putzijde.