Long Condor

Met deze optiestrategie wordt ingespeeld op een verwachte heftige beweging van de onderliggende waarde tot een bepaald koersniveau.

 

Gratis boek “De Kunst van het Verkrijgen van Geld, de Gouden Regels voor Geld Verdienen”

 

Bereken hier uw optiestrategie:

Op optie-strategie.nl kunt u eenvoudig alle bekende optiestrategieën doorrekenen. Vul hierboven de gegevens in van de gekozen optiestrategie en zie gelijk de resultaten!

Invulhandleiding:

  • Uitoefenkoers call short: Vul hier de uitoefenkoers van de verkochte call(s) short in. (Let op: deze dient hoger te zijn dan de uitoefenkoers van de gekochte call(s) long)
  • Uitoefenkoers call long: Vul hier de uitoefenkoers van de gekochte call(s) long in.
  • Uitoefenkoers put long: Vul hier de uitoefenkoers van de gekochte put(s) long in.
  • Uitoefenkoers put short: Vul hier de uitoefenkoers van de verkochte put(s) short in. (Let op: deze dient lager te zijn dan de uitoefenkoers van de gekochte put(s) long)
  • U ontvangt: Vul hier de totale te ontvangen premie van de verkochte call(s) short in en zet een ‘-‘ teken voor het bedrag, bijvoorbeeld: -125. (Koers van de call(s) * 100)
  • U betaalt: Vul hier de totale aankoopprijs van de gekochte call(s) in. (Koers van de call(s) * 100)
  • U betaalt: Vul hier de totale aankoopprijs van de gekochte put(s) in. (Koers van de put(s) * 100)
  • U ontvangt: Vul hier de totale te ontvangen premie van de verkochte put(s) short in en zet een ‘-‘ teken voor het bedrag, bijvoorbeeld: -125. (Koers van de put(s) * 100)
  • Transactiekosten: Vul hier het totale bedrag van de transactiekosten in. (Let op: u dient ook rekening te houden met eventuele transactiekosten bij het sluiten van posities!)
  • Doelkoers: Vul hier een doelkoers in en het resultaat van uw posities bij de door u opgegeven doelkoers wordt berekend.

 

Long condor:

Bij deze optiestrategie wordt een long straddle gecombineerd met twee shortposities. De long condor heeft de spreadconstructies gericht op een opgaande en neergaande beurs. Het verschil tussen de condor en de butterfly is het verschil in uitoefenprijzen van de longposities.

 

Voorbeeld:

Short call jan 270 

Long call jan 260

Long put jan 250

Short put jan 240

 

Verwachting:

Met deze optiestrategie wordt ingespeeld op een verwachte heftige beweging van de onderliggende waarde tot een bepaald koersniveau. Rond dit verwachte koersniveau worden de shortposities ingenomen.

 

Kansen:

Door het innemen van zowel een calloptie als een putoptie kan geprofiteerd worden van een grote beweging van de onderliggende waarde naar boven en naar beneden. Het winstpotentieel van deze optiestrategie is echter beperkt tot het verschil tussen de uitoefenprijzen van de gekochte en geschreven opties.

 

Risico’s:

Het risico van deze optiestrategie is beperkt tot het geïnvesteerde bedrag.

 

Aandachtspunten:

Aangezien tegenover de shortposities ook longposities worden aangekocht geldt er geen marginverplichting.